Ann V 02
 • Ontdek het verhaal van Ann

 • Maak kennis met Ann. Zij maakt al van de allereerste dag deel uit van Squadron en specialiseert zich in digitalisatie. Ann haalt veel voldoening uit het effectief creëren van op maat-gemaakte-oplossingen en kort op de bal spelen met de klant. Ze geniet ervan elke dag bij te leren en met de continue stroom aan nieuwe ontwikkelingen en vernieuwingen bij Microsoft Power Platform is daar zeker geen te kort aan!
  • DIGITAL ENGINEER BIJ SQUADRON, WAT HOUDT DAT IN?

  • “Mijn functie is eigenlijk tweedelig: aan de ene kant functioneer ik als support voor de klanten waar we reeds oplossingen geïmplementeerd hebben. Mocht er een uitbreiding nodig zijn bij een app of de koppeling met een externe machine loopt niet optimaal, dan begeleid ik de klant naar de oplossing. Aan de andere kant hou ik me ook bezig met nieuwe projecten” zo vertelt Ann. De nieuwe projecten liggen haar nauw aan het hart. Zo is Ann gecertificeerd in Microsoft Power Platform en werkt ze aan gepersonaliseerde Power Apps en Power Automate flows die in de achtergrond via geautomatiseerde flows de business logica verwerken – zo wordt er bijvoorbeeld bij een nieuwe bestelling automatisch al gecontroleerd of er voldoende voorraad is, er worden automatische mails verstuurd, analyse van de data, … de mogelijkheden zijn onbeperkt. Dankzij het Microsoft Power Platform kan Eminds snel, en aan een lage kost, gepersonaliseerde apps ontwikkelen die perfect inspelen op jouw bedrijfsproces. “Je leert elke dag bij wanneer je werkt met Microsoft Power Platform. Elke dag zijn er nieuwe ontwikkelingen en evoluties binnen het Platform, er valt altijd iets nieuws te leren” getuigt Ann.

 • Team haelvoet case teambord 12
  • “Tijdens de eerste coronagolf in 2020 heb ik een QURA-app uitgewerkt. Die bleek een goeie basis te zijn om hier voor onze klanten verder op te bouwen en te personaliseren. Sindsdien is mijn focus iets meer verschoven van support naar werken aan de Power Apps. Die bieden heel wat mogelijkheden en dat maakt het wel zeer uitdagend en interessant!” getuigt Ann. “Verder werk ik ook in duo met Christophe, een ander member van Eminds, en werken we samen met het development team in Skopje, Macedonië voor het uitschrijven van de code. Aan variatie alvast geen gebrek!”

  • HOE ZIET EEN TYPISCHE DAG ALS DIGITAL ENGINEER ERUIT BIJ SQUADRON?

  • “Iedere dag is anders als Digital Engineer. Je gaat eigenlijk mee met de flow. Je ziet wel wat voor aanvragen er binnenkomen van klanten. Daarnaast zit ik ook geregeld samen met Christophe om ongoing projecten te bespreken en te zorgen dat de neuzen in dezelfde richting staan.” Daarnaast staat Ann ook vaak in contact met de andere experten binnen Eminds voor tal van andere projecten. Zo genieten de Eminds klanten van de expertise van het volledige team.

   “Het volledig uitwerken van een oplossing op maat van de klant, de app ontwikkeld zien worden vanuit het niets en dat de app effectief gebruikt wordt op de werkvloer: daar haal ik echt voldoening uit. Snel kunnen schakelen op de nood van de klant, ook bij veranderende omstandigheden je flexibel kunnen opstellen en aan het einde van de rit de klant een pasklaar antwoord bieden op zijn vraag, daar draait het allemaal om.”

   HOE BEN JE BIJ SQUADRON BELAND?

   “In mijn vorige functie werkte ik als .NET softwareontwikkelaar. Hoewel ik daar veel voldoening uit haalde wou ik toch meer “aldus Ann. Gelukkig wisten enkele collega’s dat Ann niet terugdeinst voor een uitdaging om wat te experimenteren met programma’s. Ze had in die functie al meerdere power BI’s (Power Business Intelligence) gemaakt en had de smaak te pakken voor het Microsoft Power Platform. “Door bij Squadron in te stappen heb ik tal meer mogelijkheden om mij te verdiepen in het Power Platform verhaal en daar gepersonaliseerd werk te verzetten voor onze klanten. Elk project is uiteraard anders maar het is wel altijd een avontuur!”

 • 991 BBE01 3 DE5 45 FE B259 DF69423 D69 E0
   • WELKE PROJECTEN staan er op je planning?

  • Ik heb zonet bij een grote klant een programma geschreven voor hun 5s-verhaal. In dit verhaal optimaliseerden we hun productieprocessen en zorgden dat die zo efficiënt mogelijk verlopen door 5 stappen (die elk beginnen met een S – what’s in a name!). De laatste stap is het doen Standhouden van het volledige proces. Om dit te faciliteren hebben we een app geschreven zodat audits digitaal kunnen gebeuren en dus ook aangeven in welke zones welke audits al gebeurd zijn en wat de werkpunten zijn. Het volgende op de agenda is een app schrijven voor een bedrijf die actief is in de verhuur. Zij moeten bij verhuur enkele zaken aftoetsen bij het product voor het opmaken van het contract en doen ook een ingangs- en uitgangscontrole van het product. Dankzij de app kunnen ze gemakkelijk het hele proces doorlopen, foto’s en video toevoegen als er schade is…

  • WAT IS, VOLGENS JOU, DE GROOTSTE STERKTE VAN SQUADRON?

  • “Digitale transformatie is niet louter het proces op papier vervangen door een programma.” steekt Ann van wal. “We moeten het volledige proces onder de loep nemen en bekijken wat we kunnen optimaliseren. Wanneer daar een app bij komt kijken, super! Maar we zullen nooit een app voorstellen voor we grondig gekeken hebben naar de probleemstelling en alle mogelijke oplossingen. Wanneer je dit toch zou doen, dan steek je heel wat uren in het ontwikkelen van een gepersonaliseerde app om enkel te zien dat die op de werkvloer geen draagvlak heeft. Een app moet in de juiste context gelanceerd worden met een duidelijke doelstelling. Gelukkig hebben wij bij onze klanten vaak iemand op de werkvloer die dit kan doen. Die persoon kadert de app in het grote geheel, geeft de nodige begeleiding en is toegankelijk voor vragen.” We krijgen vaak de vraag van onze collega members met andere expertises voor het uitwerken van een bepaalde app. Ze weten zeer goed wat er leeft in het bedrijf, of de werkvloer en wat de Digital Engineers kunnen klaarspelen. Zij vormen de perfecte schakel om te zorgen dat de best mogelijke oplossing geïntegreerd wordt.

   Zie jij hier iets in? Super! Want we zijn nog op zoek naar extra members om Squadron te versterken.