Het verhaal van Squadron begint op de werkvloer van STAS, een Belgisch familiebedrijf dat trailers, zelflossers en kippers ontwerpt en produceert. Een team van ondernemende ingenieurs en productieleiders maakt in 2015 plannen om de fabrieken in Doornik en Waregem verregaand te digitaliseren. Onder impuls van eigenaar Francis Heyse gebeurt dat op basis van de eigen ervaring en wordt intern nieuwe expertise opgebouwd. Met resultaat, want beide vestigingen werden in 2022 door technologiefederatie Agoria uitgeroepen tot Factory of the Future - rolmodellen dus inzake end-to-end digitalisering.
Die know-how in het uitbouwen van een digital factory is vandaag de focus van Squadron. Wij staan maakbedrijven bij in hun digitale transformatie. Ons team bestaat uit een 50-tal ingenieurs, business analisten en softwareontwikkelaars. Met al onze ervaring in de maakindustrie en in softwareontwikkeling fungeren we als sparring partner, strategisch klankbord, adviseur en implementatiepartner. We bouwen digitale applicaties voor kleinere of alomvattende toepassingen, die toegevoegde waarde bieden voor het bedrijf, de medewerkers en de eindklant.
Voor onze software oplossingen maken we gebruik van het ecosysteem van Microsoft met toepassingen als Dynamics 365 Business Central, het Power Platform en Power Apps. We zijn ook integrator van CPQ-oplossingen zoals Trimit en Hive. En, waar nodig, staan we in voor custom software development en applicaties. In elke fase van een project betrekken we key users en stakeholders, zodat we end-to-end verbeteringen en efficiëntiewinst realiseren. We stellen daarbij realistische deadlines voorop, om snel tot concrete resultaten te komen.
Het team van Squadron is een community die bestaat uit hooggeschoolde en ondernemende experts die impact willen genereren door hun kennis en expertise te delen. Onze ambitie is de maakindustrie naar een hoger niveau te tillen. Een nieuw lid van de community wordt aan een strenge selectie onderworpen: hij of zij moet ervaring hebben in procesoptimalisatie, raakvlakken hebben met de maakindustrie en blijk geven van emotionele en analytische intelligentie. Zo blijven we bouwen aan onze gezamenlijke expertise en skills.