Het luik Digital Factory van Squadron verzorgt het digitaliseren van de productievloer van maakbedrijven. Het eerste luik van deze tak focust op de machineparken, het tweede meer op het totale productieproces. Samen zorgen ze voor een end-to-end resultaat van een productieomgeving die future proof is!
In het eerste luik fungeert Squadron als projectmanager voor de implementatie van nieuwe machines. Squadron ontzorgt de klant bij de aankoop en de installatie van machines waar er inhouse te weinig expertise, ervaring of tijd is om deze opdracht op te nemen. Squadron staat in voor:
Gezien onze totale onafhankelijkheid van leveranciers trekken wij 100% de kaart van de klant. Wij werken steeds vanuit een duidelijke ROI en rekenen hiervoor op aantoonbare praktijkervaring in de maakindustrie.
Een HMI voor hogere efficiëntie
Vandaag de dag is een machine up and running houden als operator zeker geen sinecure meer. Om de expertise van de operator terug te kunnen inzetten en dus te focussen op het product zelf in plaats van naar de software van de machine, ontwikkelde Squadron een HMI (Human Machine Interface).
Praktijkvoorbeeld
Deze HMI werd ontwikkeld als oplossing in de laswereld waarmee we de lasmachines terug naar de lasser willen brengen. Door deze uiterst eenvoudig te bedienen software zijn er geen technici meer nodig om de lasrobot te bedienen en kan de expertise van de lasser aangewend worden om het werk van de robot te beoordelen. Deze manier van robotaansturing maakt het mogelijk om voor high mix – low volume producten de lasrobots aan te sturen zonder dat de robotoperator hier ook maar iets voor hoeft in te stellen of dat er voor elk verschillend product er een nieuw robotprogramma, en dus programmatiewerk, zou nodig zijn.
Verwerf inzichten in je ‘hidden factory’
This is where the magic happens! Hier draait alles rond data. Aan de hand van machine-datacaptatie kunnen we belangrijke inzichten krijgen in het productieproces die anders niet aan het licht komen.
Deze inzichten leiden mogelijks tot optimalisaties die de OEE (Overall Equipment Effectiveness) positief beïnvloeden. Enkele voorbeelden:
Niet enkel het machinepark, maar ook het volledige productieproces is een belangrijke schakel voor een maakbedrijf. In het tweede luik van onze offering ‘Digital Factory’ staat dit proces centraal. We ontwikkelden via het low code Microsoft Powerplatform verschillende apps om dit proces te digitaliseren en optimaliseren.
Met een low code-platform kunnen gebruikers componenten, sjablonen en workflows inzetten om eenvoudig zelf applicaties te maken. Het biedt een visuele ontwikkelingsomgeving waarin gebruikers de gewenste functionaliteiten kunnen configureren met minimale handmatige codering. Hierdoor worden ontwikkeltijd en complexiteit verminderd, waardoor we sneller en kosteffectiever applicaties bouwen en implementeren. Het stelt niet-technische gebruikers, zoals zakelijke analisten of domeinexperts, in staat om actief deel te nemen aan het ontwikkelproces.
Specifiek voor de maakindustrie hebben we bij Squadron reeds verschillende apps ontwikkeld volgens de 80-20 regel. 80% van de app is als template opgezet, 20% wordt specifiek op maat van elke klant ontwikkeld.
Op deze manier creëren we “the best of both worlds” door snel en budgetvriendelijk een app te kunnen implementeren die toch volledig is afgestemd op het specifiek proces en DNA van de klant.
Een greep uit onze Digital Factory app library: