Ontwerp zonder titel 11
 • Data Analytics

 • Data analytics of business analytics helpen mensen om rauwe data vlot te visualiseren, interpreteren en uiteindelijk waardevolle inzichten te verwerven over de bedrijfsprestaties. Zo kan het rendement van het bedrijf sterk verbeterd worden.
  • Door gegevensanalyse toe te passen kan je sneller trends aan het licht brengen die anders bedolven raken onder de massa data die verzameld wordt. Die trends kunnen gebruikt worden om processen te optimaliseren, de algemene efficiëntie van het bedrijf, proces of systeem te verhogen en de productieprestaties te monitoren en bij te springen daar waar nodig.

   Zo kunnen we bij Squadron data verzamelen bij productiebedrijven waardoor de runtime, downtime en werkwachtrij significant verlaagd kunnen worden. De werklast kan beter verspreid worden, machines worden meer op elkaar afgestemd en de piekcapaciteiten worden dichter benaderd.

   Maar de mogelijkheden gaan nog veel verder. Door gegevensanalyse te integreren in het businessmodel kan het bedrijf de kosten helpen drukken door efficiëntere manieren te vinden van zakendoen en beslissingen nemen die beter in lijn liggen met de strategie en manier van zakendoen. Dit alles kan vaak leiden tot nieuwe – en betere – producten.

 • Ontwerp zonder titel 12
   • How do you get started with Data Analytics?

  • Het begint natuurlijk allemaal bij de data. Als je geen data hebt, kan je uiteraard geen analyses uitvoeren. Eerst moet dus stilgestaan worden bij welke data noodzakelijk is om te capteren. Vervolgens zorgen de collega’s van Motionminds ervoor dat alle nodige data verzameld kán worden – door bijvoorbeeld machines aan te sluiten op de software en daar waar nodig sensoren of andere hardware te voorzien waardoor de data gecapteerd kan worden. De collega’s van Eminds capteren en organiseren alle data. De volgende stap is om de data te visualiseren. Zo zullen bepaalde tendens al sneller duidelijk worden. Mogelijks is het ook nodig om de data op te kuisen om doublures en fouten eruit te halen.

   Benieuwd hoe wij met Squadron uw bedrijfsrendement kunnen verhogen? Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking!