Istockphoto 1330168130 612x612
 • Hoe CTO ETO inhaalt

 • Engineering-To-Order is verouderd, en dat merk je vooral aan de gevaren die het met zich mee brengt. Gelukkig is er Configure-To-Order die de nodige oplossingen heeft.
  • De gevaren van ETO en de oplossingen van CTO

  • De juiste mensen zijn nergens te vinden versus je trekt de juiste mensen aan

   Sales Engineers zijn van levensbelang bij ETO. Het probleem? Er zijn er maar heel weinig van. 

   <-> Met CTO werken maakt het werk van ingenieurs veel leuker. De uitdagingen die het met zich meebrengt zijn veel geschikter voor de professionals van vandaag. 

   Gebrekkige kennisopbouw versus opbouw van je productkennis

   Als je met ETO werkt, word je een klantspecialist, en geen (of minder) een productspecialist. 

   <-> Bij CTO heb je sneller en meer een optimale kennis over je producten, kan je ze blijven verbeteren en zo beter voldoen aan de eisen van je klanten. Door na te denken hoe je klantspecifieke eisen kunt vastleggen in een product dat een hoofdbestanddeel is van je fabriek, sla je twee vliegen in één klap. 

   Lange looptijden versus (zeer) korte doorlooptijden

   Er gaat binnen ETO héél veel tijd naar gesprekken met de klanten. Zij zijn zo intensief betrokken bij het proces dat je voortdurend aan het aanpassen bent, wat veel tijd kost. Voor je het weet zijn er al weken voorbij gevlogen, nog voor de productie is gestart. 

   <-> Bij CTO heb je dan weer een hoge mate van standaardisatie, wat het volledig anders maakt. Omdat de klant al aan het begin van het proces zijn gewenste configuratie kan samenstellen, heb je achteraf eigenlijk geen klantencontact meer nodig. Het is een gestroomlijnder proces, waardoor je juiste configuratie in recordtempo produceert.

   Geen tijd voor innovatie versus innovatie als belangrijk punt

   Een tweede nadeel van het vaak uitgebreide klantencontact bij ETO is dat ze geen tijd meer hebben voor R&D. Verdere ontwikkeling van je producten en innovatie staan stil en bovendien is er geen tijd voor kennisoverdracht.

   <-> Als je voor CTO kiest, kies je voor een geautomatiseerd preproductieproces. Dit maakt véél tijd vrij voor je ingenieurs waardoor ze zich kunnen bezighouden met R&D. Zo blijven je producten optimaal ontworpen voor de markt en je klanten.

   Hoge kosten versus lage kosten

   De technische risico’s van ETO zijn hoog, net als de faalkosten. Het gevaar is ook dat je medewerkers voortdurend bezig zijn met zaken die aantoonbaar weinig waarde opleveren. En elke keer dat een klant zijn product niet op tijd ontvangt, kijkt u tegen een dure claim aan.

   <-> De automatisering bij CTO betekent geen menselijke fouten meer in het proces, zo elimineert u faalkosten volledig. Levertermijn vormen ook geen bedreiging meer en zijn je klanten tevreden omdat ze precies krijgen wat ze willen.

   Geen groei versus zekere groei

   Om te groeien, zul je de kosten moeten verlagen. En dat gaat niet lukken als je ETO gebruikt.

   <-> Met CTO is je interne proces zo ongelooflijk strak ontworpen, dat het niet uitmaakt hoeveel aanvragen je krijgt. Alles gaat direct naar de fabriek, automatisch! Dat maakt het veel gemakkelijker om op te schalen.

   • Download onze gratis whitepaper over CTO versus ETO