Microsoft Teams imagec67ad95a0e508e4c1a89fa9e23d80a3871f5fc98a5d732564002d34c25d9aeed
 • Nearshoring, een win-win voor alle partijen!

 • Nood aan experten in softwareontwikkeling met ervaring maar vind je de juiste profielen niet? Welcome to the club! De Belgische markt is schaars en daardoor ook zeer duur. Al eens aan nearshoring gedacht? Een team in een naburig land zorgt voor innovatie, snellere doorlooptijd, verrijking van het inlands team én is vaak ook interessant qua loonkost.
  • Wat is nearshoring?

  • Nearshoring is het principe waar je als bedrijf enkele van je bedrijfsprocessen uitbesteedt aan een bedrijf in een nabijgelegen land. Zo kan de continuïteit voor de klanten gegarandeerd worden en kan er snel en innovatief gewerkt worden. Nearshoring is een activiteit de vooral in de Tech wereld een sterke opmars aan het maken is.

   Hierdoor krijg je toegang tot een pool van ervaren professionals die goed op de hoogte zijn van de nieuwste technologieën en de beste werkwijzen in de sector. We werken uitsluitend met experten met ervaring die hun strepen al verdiend hebben.

   Bovendien stelt projectsourcing u in staat om innovatie aan te boren en voorop te blijven lopen bij technologische trends. Ons netwerk van experts biedt frisse perspectieven, geavanceerde oplossingen en innovatieve benaderingen voor uw projecten, zodat u optimale resultaten behaalt en uw bedrijf blijft groeien.

  • Waarom is nearshoring een echte ‘Win’?

  • Er zijn enkele belangrijke voordelen verbonden aan het werken op deze manier. 

   Eerst en vooral is het voor de meeste bedrijven cruciaal om voortdurend te blijven innoveren en snel nieuwe producten te kunnen bouwen en lanceren. First to market zijn is vaak heel belangrijk. Daarvoor zijn developers nodig, alleen is onze thuismarkt verzadigd, wat ze ook meteen heel duur maakt. Nearshore locaties kunnen toegang bieden tot een bekwame talentenpool. Zo sta je sterker in 'The war for talent' binnen de eigen organisatie met de hulp van een nearshore team.

   Daarnaast maakt nearshoring een vlotte communicatie, samenwerking en coördinatie mogelijk vanwege de verminderde tijdsverschillen en geografische nabijheid. Dit zorgt voor een snellere reactietijd en een betere afstemming tussen teams. Ook het reizen tussen de verschillende teams én de culturele compatibiliteit zijn een stuk interessanter dan bij een offshore samenwerking, waar we over veel grotere afstanden spreken.

   Door gebruik te maken van deze projectsourcing kunt u de kosten optimaliseren doordat u geen groot intern team hoeft in te huren en te onderhouden. In plaats daarvan kunt u een beroep doen op een uitgebreid netwerk van vooraf gescreende experts, zodat u uw resources naar behoefte kunt uitbreiden of inkrimpen, zodat u verzekerd bent van maximale efficiëntie en kosteneffectiviteit. Wanneer u met één van onze experten in zee zou gaan beschikt u niet alleen over die kennis, maar de hele Squadron organisatie staat klaar om op terug te vallen wanneer nodig.

 • 2 C70 BBB3 2311 4914 AE18 202 CF582368 F
   • Wat met de connectie tussen de collega’s?

  • Om eenzelfde verbondenheid te ervaren tussen collega’s die op afstand werken vraagt dit uiteraard wel wat inspanning van beide kanten. Zo is een goede onboarding, face-to-face, zeer belangrijk. Je leert het team en het bedrijf toch beter kennen als je elkaar in real life ontmoet. Dat menselijke aspect is niet te onderschatten. Het verkleint de afstand en het vergroot de empathie. Daarnaast leer je zo de producten of diensten beter kennen en wordt het veel minder abstract voor de nearshore medewerker.

  • Om een efficiënte samenwerking te kunnen garanderen is het de fit met de normen, waarden en attitude van de opdrachtgever wat telt. Daarom moet er voldoende aandacht geschonken worden aan een goede screening vooraleer de samenwerking start. Na de opstart en onboarding moeten er vaste feedbackmomenten ingepland worden die in het beste geval ook af en toe in real life kunnen doorgaan. 

   Kan je de kwaliteit wel bewaken?

   Kwaliteit is en blijft het allerbelangrijkste criterium. De voordelen van nearshoring betekenen niet dat er moet ingeboet worden op vlak van kwaliteit. Er zit zeer veel talent in onze naburige landen waar de lat van opleidingen zeer hoog ligt. Talent, ervaring en skills zijn de belangrijkste selectiecriteria, ook bij een nearshore samenwerking!

 • 991 BBE01 3 DE5 45 FE B259 DF69423 D69 E0
   • Onze ervaring met nearshoring

  • Ook bij Squadron hebben we een nearshore team om klanten optimaal te ondersteunen en om snel te kunnen inspelen op innovatieve ontwikkelingen. In 2019 werd een hub opgestart in Skopje, Noord-Macedonië. Het team van 4 is intussen al uitgegroeid naar 25 experts die dagelijks het beste van zichzelf geven op verschillende projecten.

  • Er werd gekozen voor Skopje om verschillende redenen. Ten eerste is de techwereld er echt aan het boomen. Daarnaast is er geen uurverschil, wat communiceren makkelijker maakt. Tot slot heerst er al een vrij westerse mentaliteit. Het is een vrij jong land, met heel wat geschiedenis en waar gestreden werd voor onafhankelijkheid. Je voelt dat er drive zit bij de bevolking om vooruit te gaan en er een agile/flexibele mindset heerst. Ten slotte is er uiteraard de lagere loonkost, die uiteraard ook een grote rol speelt.

   Ook voor ons was de culture fit zeer belangrijk. Een doorgedreven screening op vlak van waarden en attitude, maar ook op vlak van talent en expertise, wordt bij elke nieuwe collega grondig afgetoetst. Eigenlijk is dat ook niet anders dan bij onze Belgische aanwervingen. Eens de match gevonden is, verloopt de samenwerking zeer vlot!

   Onze evaluatie na 4 jaar nearshoring:

   • meer voordelen dan nadelen;
   • geen evidente stap gezien we als Vlaming vaak nog lokaal denken, maar eens genomen werden de voordelen zeer snel duidelijk;
   • een team vormen vraagt langs beide kanten zin voor initiatief en inzet;
   • het zorgt voor een verruiming van persoonlijke kennis door het leren kennen van een andere werkcultuur;
   • belangrijk om goede en duidelijke afspraken te maken, de basis wordt gelegd tijdens een face-to-face gesprek;
   • eens op weg, gaat het eigenlijk zeer vlot;
   • door de community die we hebben opgebouwd is er veel kennis in huis. Er is altijd een team van ervaren collega’s waarop kan teruggevallen worden.

   Interesse om ook met nearshore software-ontwikkelaars  aan de slag te gaan? Laat ons u helpen het volledige potentieel van uw projecten te benutten. Samen zullen we uitzonderlijke resultaten leveren, de efficiëntie maximaliseren en uw bedrijfsdoelstellingen bereiken.

   • Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking!
  • Interesse om ook met nearshore software-ontwikkelaars  aan de slag te gaan? Laat ons u helpen het volledige potentieel van uw projecten te benutten. Samen zullen we uitzonderlijke resultaten leveren, de efficiëntie maximaliseren en uw bedrijfsdoelstellingen bereiken.

   • Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking!