63021 D2 E 7 F6 E 4 A4 C 87 B8 C3 D97 B32 EDC4
 • Maak kennis met Krishan Kumar - Technical Lead

 • Krishan Kumar is sinds september 2022 aan de slag bij Squadron als Technical Lead. Hij zorgt ervoor dat we steeds hoogkwalitatieve technische producten afleveren.
  • Een interview met onze Technical Lead bij SQUADRON

  • Delphine (People Expert) : Wat is jouw huidige rol?

   Krishan (Technical Lead) : Ik ben momenteel Technical Lead, met primaire focus op onze WMS-applicatie (Warehouse Management System). Ik werk uitgebreid aan de ontwikkeling en integratie van WMS en Fusion. Fusion is ons op maat gemaakt ERP-systeem voor onze klant STAS. Ik neem ook deel aan de POC's van Fusion Plus, samen met Filip en Bart. Daarnaast speel ik een rol in het overbrengen van gegevens van Faymonville naar Power BI ter ondersteuning van Ann haar fantastisch werk met Power Apps.

   Delphine: Kun je me iets meer vertellen over de verantwoordelijkheden die je draagt als Technical Lead?

   Krishan: Als Technical Lead is het mijn belangrijkste verantwoordelijkheid om onze technische oplossingen af te stemmen op de business requirements. Ik houd ook de roadmap van het project in de gaten om zo inzichten te verwerven in de technische beslissingen die we moeten nemen. De roadmap wordt opgesteld door de project owner, die in sommige gevallen ook de product lead is. Een belangrijk aspect van deze rol is om te coachen en een leercultuur te creëren waarin we zoveel mogelijk van elkaar kunnen leren.

   Delphine: Welke aspecten van je werk vind je het leukst?

   Krishan: Ik vind het vooral leuk om nauw samen te werken met eindgebruikers. De laatste tijd heb ik samengewerkt met de Key Users zoals Lander van STAS of Pieter-Jan (hier in de rol van eindgebruiker, niet van management). Dit sparren met de eindgebruiker geeft waardevolle inzichten voor de uitrol. Hoe duidelijker dit inzicht, hoe beter we oplossingen kunnen implementeren.

   Delphine: Zijn er prestaties waar je bijzonder trots op bent?

   Krishan: Ik ben enorm trots op ons lopend project die heel wat voeten in de aarde had. We zijn bezig met het uitrollen van Procurement, WMS en Fusion. De vooruitgang die we hebben geboekt doorheen dit groot project is voor mij persoonlijk een belangrijke prestatie geweest. Dit vooral gezien het feit dat WMS een relatief nieuwe applicatie is met veel functionaliteiten die nog gebouwd moest worden from scratch. Vooral de datamigratie was een uitdaging, maar we naderen de eindstreep, met succes!

   Delphine: Wat motiveerde je om de overstap te maken naar je huidige functie bij Squadron?

   Krishan: Mijn vorige baan was bij een groot bedrijf met een zware organisatiestructuur. Ik wilde dichter bij de eindklant staan, meer impactvol werk verzetten en zo technisch veel meer bijleren. De vorige organisatie maakte geen gebruik van Azure en door de grootte van de organisatie was GDPR regelgeving bijvoorbeeld een beperkende en vooral vertragende factor. De behoefte aan verandering en het verlangen naar een flexibelere werkomgeving leidden ertoe dat ik andere opties ging verkennen. Ik kwam in contact met Stephanie (People Expert van Squadron) en had gesprekken met technische profielen zoals Jovica en Filip uit Skopje. Ik voelde me aangetrokken tot de visie, de roadmap en de cultuur van dit bedrijf. 

   Wat deze omgeving zo bijzonder maakt, is de vrijheid, het vertrouwen en de verantwoordelijkheid die teamleden krijgen. Het moedigt een gevoel van ownership aan en mensen worden gemotiveerd om meer bij te dragen. Een heldere en flexibele werkomgeving bevordert een gevoel vertrouwen en betrokkenheid.

   Delphine: Heb je in je huidige functie kunnen leren van je collega's?

   Krishan: Absoluut, ik geloof dat ik van iedereen kan leren, ongeacht hun rol of ervaring. We hebben hier een geweldig team en ik doe voortdurend inzichten op van mijn collega's.

   • Wil jij ook professioneel groeien?