Business Central icon 600
 • De voordelen van Microsoft Dynamics 365 Business Central voor maakbedrijven

 • In het snel veranderende productielandschap van vandaag vereist concurrerend blijven meer dan alleen efficiënte processen. Er is een nood aan allesomvattende en geïntegreerde systemen om activiteiten te stroomlijnen, middelen te optimaliseren en realtime inzichten te bieden om weloverwogen beslissingen te nemen. Business Central is een ERP-platform dat gemaakt is voor de unieke behoeften van maakbedrijven, zodat ze operationele uitmuntendheid kunnen bereiken.
  • Geïntegreerde financiële managementfunctionaliteit

  • Business Central biedt managers een geïntegreerde functionaliteit voor financieel beheer, van debiteuren en crediteuren tot grootboekbeheer. Daarnaast kan je ook nauwkeurige cashflow projecties maken (met behulp van AI) en je budget bijhouden over verschillende departementen of bedrijven heen, en indien nodig in verschillende valuta. Zo analyseer je eenvoudig de financiële positie van je bedrijf. 

   Maar misschien het belangrijkste voordeel van de financiële management tool in Business Central is het inzicht dat je krijgt. Je krijgt beter inzicht in de werkelijke (t.o.v. gebudgetteerde) kosten van operaties, afdelingen, producten en projecten. De realtime toegang tot alle financiële gegevens en de mogelijkheiden tot  rapportage (zoals in Power BI) en analyses zorgen dat je winstgevendere beslissingen kan nemen. 

  • Verkoop- en klantrelatiebeheer

  • Business Central biedt verschillende functies voor verkoopbeheer, waaronder orderverwerking, prijsbepaling en offertes. Gehele verkoopprocessen worden zo gestroomlijnd. Bovendien hou je in de klantenmodule van Business Central gemakkelijk elk contact  en elke interactie met dat contact nauwkeurig bij. Prospecten en klanten kunnen eenvoudig van elkaar gescheiden worden en beide kunnen gesegmenteerd worden in functie van campagnes. 

   In de verkoopmodule, die gekoppeld is met je klantenrelatiebeheer, kan je ook salesopportuniteiten bijhouden en uitvoeren wanneer het juiste moment is aangebroken. 

   Een integratie tussen Business Central en Dynamics 365 Sales zorgt voor een nog efficiënter verkoopproces. Salespersonen maken nog meer geïnformeerde beslissingen en voorstellen, zonder dat ze constant wisselen tussen tools. Ook je voorraad kan gekoppeld worden, waardoor de salesmanagers direct zicht hebben op de beschikbaarheden. 

  • Inkoop- en leveranciersbeheer

  • Met de inkoop- en leveranciersmodule in Business Central automatiseer je eenvoudig inkoopprocessen, beheer je efficiënt relaties met leveranciers en optimaliseer je snel de voorraadniveaus. Door de inkoop te stroomlijnen en je leveranciers optimaal te benutten, zal je de doorlooptijden verkorten, verstoringen minimaliseren en zo de volledige operationele efficiëntie verbeteren.

   • Je maakt gemakkelijker inkoopfacturen, en indien nodig, creditnota’s. 
   • Je beheert gemakkelijker offertes, algemene orders en inkoopprocessen. 
   • Je berekent automatisch eventuele kortingen bij invoices. Dit gebeurt automatisch van inkoper tot inkoper en met verschillende bedragen. 
  • Voorraadbeheer en logistiek

  • Ook je voorraad wordt optimaal bijgehouden. Items in je voorraad kunnen gecategoriseerd worden, met extra data waar nodig. Alle items hebben serienummers, en kunnen eenvoudig bijgehouden of ingezet worden. Je kan gemakkelijk voorraad bijhouden over verschillende locaties heen. 

   Met Business Central is het ook mogelijk om je materiaalbehoeften in te plannen op basis van de vraag. Optimale suggesties worden gegenereerd voor het aanvullen van voorraden op basis van de huidige en toekomstige vraag en beschikbaarheid. Met de Sales en Inventory Forecast extension is het mogelijk om betrouwbare voorspellingen te maken van je voorraad, om zo tekorten of een teveel te vermijden. 

  • Productieplanning en -beheer

  • Om je productiedoelen te behalen en operationele efficiëntie te behouden, is het van essentieel belang dat je productieplanning en productie zo efficiënt mogelijk zijn. De functionaliteit die Business Central biedt helpen je productieschema’s maken, werkorders volgen en productiemiddelen beheren. Met het realtime inzicht in productieprocessen en prestaties kunnen productieworkflows constant geoptimaliseerd worden, stilstand geminimaliseerd en de algehele productiviteit verbeterd. 

  • Rapportage en analyse

  • Met de Business Intelligence in Business Central in de vorm van rapportages en analyses, geef je mensen toegang tot directe en duidelijke informatie. Zo creëer je een betere en geïnformeerde besluitvorming en samenwerking. Er zijn analyses en rapportages beschikbaar over verkoop, projecten, voorraad, assemblage en productie. 

  • Interesse in Business Central voor uw maakbedrijf? Contacteer ons!

   • Contact